Razie în Olt pe respectarea măsurilor Covid: 87 de amenzi în două ore și 50 de avertismente

46

În numai două ore, oamenii legii au identificat aseară zeci de olteni carre nu respectau normele de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Ieri, 19 noiembrie a.c., în intervalul orar 17:00-19:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Olt au desfăşurat o acțiune în municipiile Slatina și Caracal, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, ai Poliției Locale Slatina, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Oamenii legii au acționat în mediul urban, în cele două municipii din județ, unde rata de infectare cu virusul Covid-19 este mai ridicată, dar și în comunele limitrofe municipiului Slatina, respectiv Brebeni,  Găneasa și Curtișoara.
,,În doar două ore, cele 80 de efective angrenate în acțiune au  legitimat aproximativ 300 de persoane, controlat peste 60 de autovehicule și verificat 140 de societăți comerciale. Totodată, au fost efectuate peste 30 de verificări cu privire la legalitatea  transportului în comun de  persoane. Pentru o vizibilitate sporită,  au fost folosite aproximativ 40 de autospeciale cu semnalele luminoase în funcțiune,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În urma neregulilor constatate,  au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 9.500 de lei.  Peste 50 de persoane care nu respectau măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2 au fost avertizate și li s-a pus în vedere ca, pe viitor, să poarte masca de protecție.
,,Sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2  și pentru a proteja cetăţenii,, transmis reprezentanții poliției oltene.