Iluminat public modern în Balș, cu fonduri de la Administrația pentru Mediu

1247
foto: arhivă

Orașul Balș va beneficia de iluminat public modern. Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă cu dosarele aprobate în cadrul Programului Iluminat Public.

Iluminatul public se va face cu costuri reduse în orașul Balș, dar și cu reglarea fluxului luminos, grație unui proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu. Proiectul a fost aprobat și are o valoare eligibilă de 1,17 milioane lei, suma finanțată fiind de 996.155 lei.

Balșul se află printre primele unități administrativ-teritoriale din țară care vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin Programul privind sprijinirea eficientei energetice si a gestionarii inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public sesiunea 24 iulie- 22 septembrie. Din Olt, vor mai beneficia de înlocuirea corpurilor de iluminat actuale, cu un consum ridicat de energie electrică, cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii primăriile Bobicești, Movileni, Baldovinești și Cârlogani.

Pentru acest program, finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, respectiv maximum 500.000 lei pentru UAT cu o populaţie de până la 4.000 locuitori și maximum 1.000.000 lei pentru UAT cu o populaţie de peste 4.001 locuitori