Angajații Primăriei Slatina, testați SARS-Cov2. Administrația a primit o donație de 2000 de teste rapide

485

Angajații administrației municipale vor putea fi testați COVID-19 grație unei sponsorizări vebite din partea unei companii slătinene care a donat primăriei teste rapide.

Dacă Alro, TMK Artrom și Pirelli au anunțat că se vor implica în lupta anticovid la nivelul comunității și vor dona Spitalului Județean de Urgență Slatina aparate de oxigen, o altă companie slătineană s-a îndreptat cu o sponsorizare menită să limiteze răspândirea coronavirusului la nivelul administrației municipale. Electrocarbon SA a donat Primăriei Slatina 2000 de teste rapide STANDARD Q COVID-19 Ag, aleșii locali urmând a decide modalitate de utilizare în următoarea ședință  a CL.

Ținând seama de faptul că structurile subordonate Consiliului local al municipiului Slatina
care pot utiliza testele rapide sunt cele care au personal medical și anume Direcția de Asistență Socială Slatina și Clubul Sportiv Municipal Slatina, edilul Emil Moț a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune distribuirea a 800 de teste către Asistența Socială și 1200 către CSM, angajații primăriei urmând a fi testați la una dintre cele două structuri.

Testele vor fi utilizate pe bază de solicitare scrisă, prioritate având persoanele care prin natura atribuțiilor de serviciu sunt mai expuse riscului de infectare cu virusul SARS COV 2.