O nouă Zi NEAGRĂ: 6 DECESE Covid raportate azi în Olt

789

Autoritățile au raportat azi 167 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, dar și 6 decese în Olt. Bilanțul deceselor a ajuns la 154.

Încă 6 olteni infectați cu COVID-19 au pierdut lupta cu virusul ucigaș. Cinci aveau comorbidități.

Unul dintre decesele raortate azi este al unui bărbat de 67 de ani, din mediul rural, care pe 11 noiembrie a solicitat prin Serviciul de Ambulanță Județean Olt un test pentru determinarea infecției cu COVID-19, cu rezultat pozitiv primit pe 14 noiembrie. Pe 17 noiembrie a fost internat la Spitalul Municipal Caracal, decseul survenind în aceeași zi. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gradul II și obezitate gradul II. Cauze deces: stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată respirator, bronhopneumonie și infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Cel de-al doilea deces raportat azi este o femeie de 65 de ani, din mediul urban, fără comorbidități. Pe 11 noiembrie a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind confirmată în aceeași zi cu coronavirus. A decedat pe 17 noiembrie. Cauze deces: stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19.

A pierdut lupta cu virusul și un alt bărbat, în vârstă de 57 ani, din mediul rural. Pe 10 noiembrie s-a internat la Spitalul Caracal, iar pe 13 noiembrie a fost testat pozitiv cu Coronavirus. Decesul a survenit pe18 noiembrie. Cauzele decesului: stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID. Comorbidități:  hipertensiune arterială gradul II.

Al patrulea deces: femeie,  în vârstă de 82 de ani, din mediul rural. Pe 10 noiembrie a fost internată la Spitalul Slatina, pe 11 noiembrie fiind confirmată cu coronavirus. Data deces: 17 noiembrie. Cauze: stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Boli asociate: insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și fibrilație atrială.

Decesul cu numărul 5 raportat azi: femeie, de 82 de ani, din mediul urban. Pe 15 noiembrie a fost  internată la SJU Slatina, a doua zi fiind diagnosticată cu noul Coronavirus. Data deces: 18 noiembrie. Cauzele decesului: stop cardiorespirator, bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și tahicardie sinusală.

Ultimul deces este al unui bărbat de 61 de ani, din mediul urban. În data de 2 noiembrie, a fost testat la cerere într-un centru medical privat, cu rezultat pozitiv în ziua următoare. Pe 9  noiembrie s-a internat la Spitalul Slatina. Data deces:  18 noiembrie. Cauzele decesului: stop cardiorespirator, pneumonie bilaterală și infecția COVID-19. Comorbidități:hepatită cronică virală tip B și obezitate gradul III.