Siminica Mirea: România are nevoie rapid de un sistem de învăţământ funcţional, cu şcoli inteligente, pentru elevi inteligenţi

268

,,Pandemia ne-a demonstrat cât de vulnerabil este sistemul de învăţământ, aşadar, viitorul guvern este nevoit să rezolve rapid aceste vulnerabilităţi. România are nevoie rapid de un sistem de învăţământ funcţional, cu şcoli inteligente, pentru elevi inteligenţi,, consideră senatorul de Olt Siminica Mirea.

Senatorul de Olt Siminica Mirea susține simplificarea materiei școlare și adaptarea acesteia vremurilor actuale, astfel încât să fie ușor de asimiliat. ,,Partidul Social Democrat îşi propune realizarea programului naţional de învăţământ TVR Educaţional, astfel încât toţi elevii să aibă acces la lecţii, prin intermediul unei platforme digitale şi a unei biblioteci virtuale multimedia. În plus, trebuie să ne gândim la părinţii care muncesc deoarece, aceştia nu se pot întoarce acasă la terminarea cursurilor. De aceea, este necesar şi ne propunem în viitoarea legislatură înfiinţarea şcolilor cu program prelungit pana la ora 16. Prin urmare, principalul nostru obiectiv este de a oferi şanse egale la educaţie pentru TOŢI copiii din România. Întotdeauna voi susţine proiecte care vin în sprijinul TUTUROR românilor, iar cu atât mai mult, în situaţia actuală, consider că, România nu mai are timp de experimente. Educaţia trebuie să vizeze un singur deziderat: Atingerea potenţialului maxim pentru FIECARE elev sau tânăr şi orientarea optimă în carieră.,, declară parlamentarul oltean.