Marius Iancu: Datoria noastră este să avem grijă de sănătatea românilor, să îi ajutăm să treacă cu bine peste această perioadă și să le oferim siguranță

140

Nimic nu este mai important decât viața și sănătatea românilor spune deputatul de Olt Marius Iancu, parlamentarul atacând dur guvernarea liberală în privința ineficienței luptei cu coronavirusul.

,,Organizarea haotică a spitalelor, lipsa medicamentelor pentru tratarea pacienților COVID-19, sistemul de testare gândit prost, pentru că nu permite testarea tuturor contacților direcți și indirecți, costul ridicat al testelor de 400-500 lei/persoană, au dus la creșterea numărului de îmbolnăviri la 10.000/zi,, declară deputatul de Olt Marius Iancu.

Parlamentarul oltena dă exemplu cea mai mare unitate medicală cu paturi din județul Olt, care a făcut față cu brio în lupta cu coronavirusul datorită implicării administrației județene, care a asigurat fondurile necesare atât pentru achiziționarea de materiale sanitare și de protecție, cât și pentru aparatură. ,,În primăvară, Consiliul Județean Olt a alocat bani pentru achiziționarea a 8 ventilatoare și a unui laborator modular de biologie moleculară, care poate prelucra până la 190 de teste pe zi. Ajutorare financiare, pentru achiziționarea de materiale sanitare, au primit și Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci și Spitalul Municipal din Caracal, spital suport COVID. Rămâne însă o problemă care nu poate fi rezolvată de CJ Olt – lipsa medicamentelor pentru tratarea COVID-19, care sunt distribuite numai de Ministerul Sănătății, medicamente de care depinde viața pacienților aflați la terapie intensivă,, dezvăluie parlamentarul pe pagina sa de socializare.

Social-democratul prezintă măsurile rapide pentru reducerea transmiterii virusului și protejarea persoanelor vulnerabile curpinse în Programul de Guvernare al PSD:
✔️Protecția personalului medical;
✔️Comunicarea rapidă a rezultatelor testelor, în maximum 48 de ore;
✔️Extinderea testării în comunitate;
✔️Monitorizarea eficientă a contactilor direcți și indirecți ai unei persoane bolnave;
✔️Dezvoltarea unei aplicații informatice, care să permită oricui a luat contact cu persoane bolnave, să beneficieze de testare;
✔️Încurajarea producției de medicamente autohtone și dispozitive medicale pentru diagnosticarea și tratarea COVID-19;
✔️Înființarea Centrului de Comunicare Integrat COVID-19;
✔️Dezvoltarea site-ului COVID-19 România care va cuprinde măsuri de protecție sau pașii care trebuie urmați, în caz de îmbolnăvire sau contact cu persoane bolnave.