Piteștean prins filmând ilegal în zona Colonești, cu o dronă, o înmormântare

559

Un piteștean este cercetat de oamenii legii după ce a fost prins filmând ilegal cu o dronă o înmormântare pe raza județului Olt. Cameramanul s-a ales cu dosar penal și a rămas fără aparat.

În cursul zilei de 14 noiembrie, polițiștii Poliției orașului Scornicești, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale, în timp ce efectuau activități privind modul de respectare a măsurilor impuse de starea de alertă, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în zona comunei Colonești, un bărbat de 35 de ani din municipiul Pitești, a ridicat de la sol o dronă, cu scopul de a capta imagini de la o slujbă religioasă privind înhumarea unei persoane.
,,În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, bărbatul nu posedă un certificat de înmatriculare sau identificare pentru dronă şi nici autorizaţie de navigabilitate. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de _exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede certificatul de înmatriculare sau identificare_ şi _exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede certificatul de navigabilitate sau documente echivalente_ , conform prevederilor Codului Aerian, urmând ca documentele întocmite să fie înaintate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Drona a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.