Piețarii anunță protest în fața Guvernului. Președintele SPA Olt: țăranii au suferit pierderi însemnate cu multiple efecte economice, sociale și asupra sănătății

196

Liderul Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel, anunță un protest în fața Guvernului la care vor lua parte și olteni din mediul rural. Acțiunea va fi organizată săptămâna viitoare.

,,Protest în fața Guvernului al țăranilor și țărăncilor – în data de miercuri – 18 noiembrie, între orele 10:00-13:00 – pentru susținerea pieței locale și a micilor producători pe perioada crizei și dincolo de aceasta! O amplă alianță a micilor producători, coordonată de Uniunea Salvăm Țăranul Român și Eco Ruralis – asociația țăranilor și țărăncilor din România și susținută de organizații ale societății civile și mediului academic, anunță acțiune de protest în fața Guvernului Menționăm că protestul va fi organizat în condițiile impuse de Starea de Alertă.,, anunță Ion Păunel, președintele SPA Olt.

Nemulțumirile sunt legate de deciziile guvernanților  în privința piețelor agroalimentare în vederea limitării răspândirii coronavirusului, măsurile restrictive aducând țăranilor, în opinia sindicaliștilor, pierderi însemnate cu multiple efecte economice, sociale și asupra sănătății.

,,O parte dintre țăranii și țărăncile din aceste piețe au fost evacuați în frig, fără condiții minime de igienă (ex. acces la apă), iar cealaltă parte nu are nicio formă de acces la piață,, mai spun sindicaliștii.

Lista integrală a revendicărilor țăranilor și micilor producători va fi publicată miercuri, 18 noiembrie.