Spitalul Slatina va construi stație de dezinfectare a apei uzate de la Secția Infecțioase înainte de deversarea în canalizarea urbană

225

Pentru a nu pune în pericol sănătatea populației, apa uzată de la Secția Boli Infecțioase a SJU Slatina va fi preepurată și tratată înainte de deversarea în canalizarea urbană. În acest sens, spitalul are în implementare o investiție de construire a unei stații speciale.

Pentru a distruge virușii și a-i împiedica să ajungă în canalizarea orașului odată cu deversarea apei uzate, apa folosită la Secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina trece printr-un proces de dezifectare. Pentru o mai bună protecție a populației, acest proces va fi dublat de unul de preepurare și tratare într-o stație specială, ce va fi construită cu fonduri de la Consiliul Județean Olt.

Construirea acestei stații dimensionată pentru un număr de circa 60 de persoane se află la stadiul de întocmire proiect tehnic. Ofertele sunt așteptate până mâine, 13 noiembrie, valoarea estimată a contractului  fiind de 25.210 lei. Anunțul de participare a fost postat de unitatea medicală pe pagina de socializare, cu informații pentru operatorii din domeniu. Proiectarea ar trebui să fie finalizată până la finele anului.