Deputatul Alexandru Stănescu: A fost promulgată “Legea solului”!

329

Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților, a dat azi o veste bună din domeniul agricol: a fost promulgată “Legea solului”, al cărei proiect legislativ l-a inițiat.

Încă un proiect legislativ important din domeniul agricol inițiat de deputatul de Olt Alexandru Stănescu devine lege. Adoptată de Senat în mai, iar de Camera Deputaților în octombrie, Legea Solului a fost promulgată ieri de președintele țării.

,,Președintele a semnat ieri decretul de promulgare a Legii privind utilizarea, conservarea şi protecția solului, care devine Legea 246/2020. Mă bucură extrem de mult această veste, fiindcă prin inițierea acestui proiect mi-am dorit să introduc o serie de norme, măsuri și acțiuni care să asigure protecția și utilizarea sustenabilă a solului, pornind de la considerentul că reprezintă cea mai importantă resursă naturală a unei națiuni, iar exploatarea agricolă intensivă, poluarea și schimbările climatice afectează solul în mod ireversibil.,, a transmis deputatul oltean.