Matematiciana de aur a Slatinei bifează o nouă performanță la Olimpiada Balcanică de Matematică

1435

Slătineanca Diana Țolu, elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti, bifează o nouă performanță mondială: medalie de argint.

Diana Țolu, absolventă a Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu Slatina și elevă a Liceului Internațional de Informatică din București, a reprezentat România la cea de-a 37-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică, organizată online pe 31 octombrie, din cauza pandemiei. Ea a făcut parte din echipa A națională, echipa B având ca leader un profesor slătinean- Marius Perianu, profesor de matematică la Colegiul Național Ion Minulescu.

Slătineanca Diana Țolu a reușit să se impună și de această dată printre cei mai buni matematicieni, obținând medalia de argint.

Performanța vine după altele la fel de remarcabile înregistrate anul acesta: bronz la Concursul Internațional de Matematică “Cyberspace Mathematical Competition 2020” și ARGINT la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020, după ce anul trecut a obținut aceeași performanță, precum și două rezultate de excepție la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada din Federația Rusă, una dintre cele mai dificile olimpiade internaționale.