CNI construiește sală de sport la Dobrun și cămin cultural la Găvănești. Amplasamentele au fost predate ieri

371

Ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării și administrației a semnat ieri protocoalele de predare-primire a amplasamentelor pentru realizarea a 7 obiective de investiții. Printre acestea, și investițiile din două comune oltene, privind construirea unei săli de sort și a unui cămin cultural.

Compania Națională de Investiții derulează în județul Olt mai multe proiecte  ce vizează construirea de săli de sport, așezăminte și cămine culturale, reabilitări de unități sanitare și alte obiective sociale. Printre acestea și două pentru care ieri au fost semnate de către ministrul Ion Ștefan protocoalele de predare-primire a amplasamentelor. Este vorba despre construire sală de sport cu tribună de 180 de locuri în satul Dobrun și construire și dotare cămin cultural în satul Băleasa din comuna Găvănești.

Lucrările la sala de sport din Dobrun au fost demarate în vară și au ca termen de finalizare aprilie 2021. Investiția în valoare de 9,046 milioane lei, derulată prin CNI, vizează încurajarea activităților sportive în rândul tinerilor din localitate, prin punerea la dispoziție de către administrația locală a condițiilor moderne de pregătire. Trebuie remarcat sprijinul primăriei pentru promovarea în Divizia D a echipei de fotbal Victoria Dobrun și susținerea Asociației Sportive Școlare pentru înființarea echipelor de fotbal, handbal, volei, tenis de câmp, tenis de mas și atletism.

Proiectul construirii căminului cultural din Găvănești a fost scos la lciitație, valoarea investiției ridicându-se la 3,44 milioane lei. Termenul de finalizare este de 12 luni.