Masca obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise din Slatina și trei comune din județ

5644

CJSU Olt a hotărât azi ca, începând de mâine, 31 octombrie, municipiul Slatina și trei comune din județ să aplice măsurile suplimentare de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, după ce rata de incidență a infectărilor din ultimele 14 zile a depășit 1,5 la mia de locuitori.

Județul Olt are azi o rată de incidență a infectărilor din ultimele 14 zile de 1,21 la mia de locuitori. Nicio localitate din județ nu se află în scenariul roșu- peste 3 infectări la mia de locuitori, însă avem patru localități în care, începând de mâine, se aplică scenariul galben. Este vorba despre comuna Redea, cu cea mai mare incidență- 2,16 la mia de locuitori, urmată de comuna Brebeni- 1,86, municipiul Slatina- 1,81 și comuna Nicolae Titulescu- 1,70.

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt a hotărât ca,  începând cu data de 31.10.2020, în acest loclaități să fie aplicate următoarele măsuri :
– ESTE OBLIGATORIE purtarea măştii de protecţie , astfel încât să acopere nasul şi gura, de către persoanele adulte şi copiii cu vârsta de peste 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise din comună;
– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice , este permisă fără a depăși 30 % din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00.