Ploi și vânt în Olt, ninsori la munte

607

Sezonul rece își intră în drepturi chiar din ultimele zile ale lui octombrie. Meteorologii anunță vreme rece pentru întreaga țară, cu vânt puternic, ploi și ninsoare la munte.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea pentru intervalul 30 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00. Astfel, potrivit meteorologilor, din această noapte sunt aștepatte intensificări ale vântului și precipitații mixte în zona de munte.

,,În intervalul menționat vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h. Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), în Subcarpații Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.,, anunță ANM.