Medicina Internă a Spitalului Balș, secție COVID, a fost ÎNCHISĂ. 7 cadre medicale s-au infectat, iar o asistentă a DECEDAT

1689

După decesul de ieri al asistentei medicale și infectarea altor șase colegi, Secția de Medicină internă a Spitalului Orășenesc Balș se închide pentru o săptămână de zile. Cei 11 pacienți confirmați cu coronavirus fie au fost deja transferați la alte spitale din județ, fie vor fi externați.

Activitatea secției de Medicină internă a fost suspendată la Spitalul Orățenesc Balș. DSP Olt a emis decizia ieri, timp de o săptămână secția fiind închisă.

Pe secția respectivă erau tratați pacienți infectați cu coronavirus, iar decizia vine în urma infectării a șapte cadre medicale cu SARS-Cov2, dintre care o asistentă de doar 47 de ani a decedat ieri la Spitalul Municipal Caracal. Mai mult, o infirmieră din aceeași secție, testată pozitiv, este internată la Terapia Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Din cei 11 pacienți,  trei au fost transferaţi către alte unităţi medicale şi opt vor fi externaţi cu izolare la domiciliu şi monitorizare prin medicul de familie.

Azi, sistemul medical oltenesc a mai primit o nouă veste cruntă: și o asistentă de pe Secția Medicală a SJU Slatina a pierdut lupta cu virusul ucigaș. De la debutul pandemiei, în Olt au fost confirmate 3.145 de cazuri de COVID-19. 100 de olteni infectați au decedat.