Botez organizat la Dăneasa, SPART de oamenii legii. Vecinul i-a pârât pe organizatori

448
Un botez organizat în comuna Dăneasa s-a terminat cu polecarea invitaților înainte de a fi tăiat tortul, dar și amendă pentru părinți, după ce vecinul a sunat la 112 anunțând că sunt mai mulți petrecăreți decât prevede legea.
Polițiștii olteni au descins la un botez organizat la Dăneasa, petrecerea fiin d oprită după ce s-a constatat că nu sunt respectate măsurile anticovid.
,,Un bărbat din comuna Dăneasa a sesizat faptul că, la locuința unui vecin  are loc un botez cu circa 60 persoane . Polițiștii ajunși la fața locului au găsit aproximativ 30 persoane ,  au sancționat pe proprietar cu suma de 500 lei la Legea 55/2020 iar invitații au plecat acasă , petrecerea fiind oprita .,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În acest week-end, la activităţile de verificare desfășurate pe raza județului pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronaviruslui au participat peste 190 de forţe de ordine, fiind verificate 165 de societăți comerciale, precum şi 161 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 320 de persoane.
,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 75  pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție, 5 de natură economică în context Covid si una pentru organizarea de activități în spațiu privat, valoarea totală fiind de 34.600 de lei.,, transmite IPJ Olt.