DOLIU în cultura olteană! Pictorul Dan Dimulescu a încetat din viață fiind infectat cu COVID-19

274

Pictorul caracalean Dan Dimulescu, unul dintre cei mai apreciați artiști din Oltenia și profesor de arte plastice, a încetat din viață. Anunțul dispariției a fost postat pe pagina sa de socializare, unde au început să curgă mesajele de condoleanțe. Artistul fusese confirmat ca fiind infectat cu COVID-19 și s-a stins din viață la Spitalul Municipal Caracal.

Fost director al Clubul Copiilor „Marius Bunescu” Caracal, profesor de pictură la clasa Caracal a Secției Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului Județean Cultural Olt, pictroul Virgiliu Dan Dimulescu s-a urcat la Ceruri.

Dan Dimulescu s-a născut în 1951, iar primele lucrări le-a expus încă din 1977, având un palmares bogat: 25 de expoziții personale, 49 expoziții de grup, 21 de participări în tabere de creație și se poate lăuda cu lucrări în colecții particulare din țară, dar și din Anglia, Italia, Bulgaria, Canada.

Talentul l-a desăvârșit prin studii aprofundate, absolvind: Liceul de muzică şi arte plastice Craiova, Institutul de Arte Plastice si Decorative „Ion Andreescu” Cluj –Napoca, Universitatea „Constantin Brancuşi” Targu Jiu, licenţă – Universitatea de Vest, Facultatea de Arte si Design Timişoara- Profesor Gradul Didactic I.

Dumnezeu să-l odihnească!