Începe procesul în cazul Caracal. Dincă, judecat în ședință secretă

82

Caracaleanul Gheorghe Dincă va fi judecat la Tribunalul Olt pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol, profanare de cadavre, răpire, în cazul dispariției celor două fete -Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Procesul începe mâine.

Mâine, 21 octombrie, la Tribunalul Olt este stabilit primul termen în procesul în care Gheorghe Dincă este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu va fi miercuri. Procesul se va ține departe de ochii și urechile presei, magistrații invocând măsurile de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. La ședința secretă vor asista rudele victimelor şi avocaţii acestora.
Pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a dispărut fără urmă, după ce a plecat cu o mașină de ocazie din comuna Dobrosloveni spre Caracal, la meditație. Era al doilea caz de dispariție, după ce o altă liceancă a dispărut în aprilie tot din Caracal, ultima dată fiind văzută la ocazie. Mihaela Luiza Melencu, din comuna doljeană Dioști, sat Radomir, a dispărut pe 14 aprilie 2019 în Caracal, unde a mers pentru a scoate bani de la un ATM. Anchetatorii au stabilit, abia după ce l-au prins pe Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, că fetele au fost luate la ocazie de caracalean, care le-a legat pe bancheta din spate, apoi le-a sechestrat în casa sa, le-a violat, ucis și le-a ars trupurile într-un butoi metalic în curte.