Florin Iordache a câștigat mandatul pe viață la șefia Consiliului Legislativ. Vot covârșitor dat de colegii parlamentari

140

Deputatul de Olt Florin Iordache a fost ales în urmă cu puțin timp, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, noul președinte al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache a fost votat de colegii parlamentari la șefia Consiliului Legislativ, funcție pentru care și-au mai depus candidaturile și fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, susținut de PNL și Ionuț Duli Mazâlu, actualul secretar al Consiliului Legislativ, propus de USR..

Deputatul oltean a obținut 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă”, Ionuţ Duli Mazâlu a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață, neavând o limită de mandat şi neexistând nici o procedură de revocare.

Potrivit declarației de avere a fostului președinte, retras la vârsta de 77 de ani, după circa un sfert de secol de mandat, acesta a fost remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună.