Oltul se apropie cu pași repezi de restricții suplimentare COVID-19

1085

Județul Olt se apropie cu pași repezi de aplicarea scenariului galben, ceea ce va aduce restricții suplimentare pentru prevenirea răspândrii COVID-19. Și asta după ce în ultimele zile a fost doborât record după record de cazuri noi de infectări.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul județului Olt a ajuns la 1,3 infectări la mia de locuitori, la un pas de pragul de 1,5, caz în care se vor institui măsuri specifice scenariului galben d eprevenire a răspândirii infecției SARS-CoV2.

Azi, autoritățile au raportat un nou record de cazuri noi, de ieri până azi fiind confirmate 101 cazuri, numărul total al infectărilor de la debutul pandemiei ajungând la 2687.

Potrivit ultimei decizii a CJSU Olt, trei localități din județ se află în scenariul roșu- cu peste 3 infectări la mia de locuitori (Caracal, Cezieni, Perieți), iar 5 localități în scenariul galben (Slatina, Milcov, Nicolae Titulescu, Brâncoveni, Dobrețu).