Cum să întâmpini toamna cu stil

97

Pe măsură ce înaintăm în sezonul rece, bărbați și femei deopotrivă începem să ne preocupăm ce haine vom purta, cu ce ne vom încălța și ce jachete sau paltoane la modă ne vor proteja de frig. De obicei, investițiile în noi piese adaptate sezonului încep toamna și continuă până în primele luni ale anului ce urmează. Bărbații sunt, de obicei, mai temperați și mai pragmatici în alegeri, însă femeile cercetează necontenit și mizează pe tendințe pentru a fi pe deplin mulțumite.

Ce preferă bărbații?

Dacă vrei să faci impresie la prima întâlnire, la o ieșire în club sau chiar la birou, trebuie să accentuezi rutina de grooming și să cauți cele mai cool piese din colecțiile vestimentare sau din colectia de ghete de barbati. Pantalonii din stofă de lână cu croială slim arată foarte bine pe bărbații slabi. Dacă structura corpului îți permite, îi poți purta cu o cămașă albă și un pulover într-o nuanță puternică, pe deasupra, alături de pantofi Oxford, pentru a face impresie la birou. Sau îi poți asocia cu o maletă din țesătură de mătase, în același context. Totuși, pantalonii chino sunt încă piesa preferată din garderoba masculină. Poartă-i cu un pulover pe gât, un palton scurt și o pereche de ghete chukka, într-un stil smart casual. Pentru întâlnirile romantice, mizează pe jeanși bleumarin sau negri, o cămașă simplă și botine Chelsea. În acest caz, poți folosi o geacă matlasată sau un palton, în funcție de direcția pe care vrei să o dai ținutei.

Ce preferă femeile?

Femeile sunt atrase de foarte multe stiluri și piese vestimentare. Însă, în special, accesoriile sunt cele în care fac cele mai mari investiții. Branduri specializate pe accesorii cu stil, precum Aldo, sunt foarte căutate în acest sezon. Mari colecționare de pantofi, de multe ori, femeile își construiesc întreaga ținută în jurul unei perechi favorite. Dacă au o pereche de botine cu toc, care le fac să arate sexy, le vor lua ca repere și le vor combina în orice stil vestimentar. Asociate cu o pereche de skinny jeans, o cămașă oversized și o geacă de piele, creează o ținută de street style remarcabilă. Însă în această situație și bocancii pot fi cool. Aceștia merg în aceeași ecuație vestimentară dar și într-una pentru o seară în club, împreună cu o rochie cu irizații strălucitoare și un sacou negru, supradimensionat. Pentru birou, o ținută inspirată poate fi creată dintr-o pereche de pantaloni de stofă cu talia înaltă, ghete cu toc gros, decupate la gleznă, un top simplu și un sacou într-o culoare în contrast.

Colecțiile acestui sezon au modele foarte diversificate atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Totul este să cauți suficient și să alegi cu inspirație.