Țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră olteni, în urma unor percheziţii

168
imagine cu rol ilustrativ

Contrabandiștii de țigări din Olt au primit o nouă lovitură. Acționând ,,la pontʺ, polițiștii de frontieră au descins direct la locurile unde se afla marfa ce urma să fie plasată pe piața neagră.

Poliţiştii de frontieră din cadru Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt  – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit şi ridicat în vederea confiscării, în urma a trei percheziţii, aproximativ 20.000 de ţigarete de contrabandă, ce urmau a fi comercializate.

,,În data de 14.10.2020, în baza informațiilor deținute la nivelul Serviciul Teritorial   al   Poliției de Frontieră Olt, poliţiştii de Frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au efectuat trei perchiziții domiciliare  pe raza  județului Olt,  două la sediile unor societăți comerciale și una la domiciliul unei persoane fizice. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 19.520 ţigarete, diferite mărci, fără marcaje fiscale, în valoare de aproximativ 12.700 lei. Persoanele implicate, doi cetățeni români în vârstă de 28, respectiv 52 ani, au fost conduse la sediul STPF Olt pentru audieri și stabilirea întregii activități infracționale.,, anunță Poliția de Frontieră Olt.

Marfa a fost ridicată în vederea confiscării și a fost predată Direcției   Regionale   Vamale Craiova pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.