Permise auto cu BANI și INTERVENȚII: 13 olteni, trimiși în judecată

1377

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați, în 2 cauze penale în care cercetările au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt. Acestea privesc infracțiuni de corupție în legătură cu facilitarea promovării examenului de obținere a permisului de conducere. 13 olteni au fost trimiși în judecată, printre ei nefiind niciun salariat al Serviciului Permise Auto Olt.

Nouă inculpați au fost trimiși în judecată pentru un număr total de12 infracțiuni de corupție, într-un dosar privind facilitarea de permise auto.

Potrivit DGA, la data de 12 octombrie 2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a întocmit rechizitoriul într-un dosar penal și a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 9 persoane inculpate pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Alte două persoane, inculpate în același dosar penal, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției.

,,În cauză, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, în baza ordonanțelor de delegare, au efectuat activități investigative și de cercetare penală care au probat că, trei dintre inculpați, în perioada aprilie 2018 – iulie 2018, prin mijlocirea altor 3 inculpați, au pretins și primit de la ceilalți 5 inculpați sume de bani cuprinse între 100 și 600 euro pentru a interveni pe lângă funcționari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt, Registrului Auto Român – Reprezentanța Olt, Direcției Generale Economice (Impozite și Taxe) din cadrul Primăriei Slatina, în scopul facilitării promovării examenului de obținere a permisului auto – proba practică, precum și îndeplinirii formalităților necesare înmatriculării unor autovehicule și urgentarea înmatriculării. La momentul activităților de cercetare penală, față de 10 inculpați, procurorul a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe termen de 60 zile, măsură prelungită cu aceeași perioadă,, arată DGA.

Alți patru inculpați au fost trimiși în judecată pentru că au pretins și primit bani, sub pretextul că pot interveni pentru promovarea examenului de obținere a permisului de conducere.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a întocmit rechizitoriul prin care, la data de 29.09.2020, a dispus trimiterea în judecată a a celor 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă și complicitate la trafic de influenţă (două infracțiuni).

,,Lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, în baza ordonanțelor de delegare, au efectuat activități investigative și de cercetare penală care au probat faptul că unul dintre inculpați, în perioada aprilie 2018 – iulie 2018, prin mijlocirea altor doi inculpați, a pretins și primit de la cel de-al patrulea inculpat, suma de 600 euro pentru a interveni pe lângă funcționari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt, în scopul facilitării promovării examenului de obținere a permisului auto. La momentul activităților de cercetare penală, față de cei 4 inculpați a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar.,, a transmis DGA prin intermediul unui comunicat de presă.