O slătineancă este prima femeie social-democrată candidat ca Senator de Diaspora

1361

Lista la Senat în Colegiul 43 Diaspora, din partea PSD, este deschisă, pentru prima dată în istorie, de o femeie. Candidata este slătineancă, președinta PSD Spania și se numește Nicoleta Istrate Neagoe.

Românii din străinătate vor fi reprezentați în Senatul României pentru prima dată în istorie de o femeie. Candidata la alegerile parlamentare din decembrie este Nicoleta Istrate Neagoe, președinta PSD Spania. Aceasta va candida pe Colegiul 43 și este olteancă. A plecat din Slatina în urmă cu 23 de ani și poartă cu mândrie spiritul românesc pe tărâmuri spaniole. Participant activ în viața comunității românești din Spania, slătineanca a reușit să se facă respectată și cunoscută prin faptele ei, fiind femeie de afaceri și desfășurând numeroase activități de voluntariat și într-ajutorare a concetățenilor români.
,,Sunt Nicoleta Istrate Neagoe, un om împlinit personal datorită eforturilor propii, credinței și oamenilor pe care i-am întâlnit pe parcursul vieții. Am avut șansa să întâlnesc un necunoscut care în urmă cu mai mulți ani mi-a spus că nu trebuie să îmi plâng țara, ci să mă implic în soluționarea problemelor pe care le are. Și am început să mă implic pentru că sunt de părere că viața mea aparține întregii comunități și că trăind este privilegiul meu să fac pentru ea tot ce pot. ȘTIU că “schimbarea nu va veni dacă așteptam o altă persoană sau alt timp. NOI suntem cei pe care i-am așteptat. NOI suntem schimbarea pe care o căutăm.” Candidez la Senatul României pentru Diaspora, unde vreme de 23 de ani am muncit și visat să mă întorc ACASĂ. ȘTIU că un vis nu devine realitate prin magie, ȘTIU că este nevoie de LOIALITATE, DETERMINARE și SUDOARE, dar mai ȘTIU și că ÎMPREUNĂ vom REUȘI!,, este mesajul candidatei.

Prioritățile electorale ale social-democratei ce vrea să reprezinte Diaspora în Senat sunt, printer altele: apãrarea drepturilor femeilor românce angajate în toate sectoarele cheie ale economiei, adoptarea de mãsuri de protecție socialã a femeilor care îşi desfășoară activitatea în sectorul domestic, informarea cetățenilor românii care vor să se întoarcă acasă în vederea reintegrării pe piața muncii în România, îmbunãtãțirea calitãții vieții cetăţenilor români din Diaspora, educația şi formarea cetățenilor români de toate vârstele, conservarea şi afirmarea identitãții românești lingvistice, culturale sau religioase

Mai multe despre Nicoleta Neagoe:

O slătineancă, femeie de afaceri în Spania, întinde o mână de ajutor pentru conaționalii aflați în nevoie