Oltul are trei primari din 1989. Doi au fost realeși pentru al optulea mandat, cel de-al treilea a făcut o ,,pauză,, în Parlament

1162

Trei primari din Olt se pot lăuda că sunt de nedetronat de la conducerea administrațiilor locale din comunele lor, încă de la Revoluție. Excepție face unul dintre ei, care a predat ștafeta pentru un mandat fiului său, revenind apoi în fruntea comunității.

Pentru al optulea mandat au fost aleși la scrutinul de duminică, 27 septembrie, primarii comunelor Ianca și Corbu, devenind astfel cei mai vechi edili din județ. Mirel Pascu și Constantin Dinuț conduc localitățile din 1989, fiind aleși la fiecare scrutin electoral.

Mirel Pascu a candidat și de această dată tot sub sigla PSD și a obţinut 54,64% din voturi (1064 voturi). Se poate lăuda că nu a stat cu mâinile în sân, a atras fonduri europene și guvernamentale, iar acum localnicii beneficiază de unități de învățământ moderne, grădiniță nouă la Potelu, sisteme de apă și canalizare, asfaltări, staţie de epurare, bibliotecă dotată cu calculatoare, iar în implementare se află proietul privind introducerea de gaze naturale.

Constantin Dinuţ a fost ales primarul comunei Corbu tot pe lista social-democraților, fiind declarat câștigător al celui de-al optulea mandat cu 49,73% din voturile cetățenilor – 566 voturi. În cele trei decenii în care a fost ales prim-gospodar al comunei, Dinuț se poate lăuda că a implementat mai multe proiecte pentru a asigura celor ce i-au acordat încrederea condiții decente de trai: drumuri asfaltate, o şosea de centură de 8,6 kilometri pentru maşinile de mare tonaj, alimentare cu apă şi canalizare, şcoală modernizată şi în implementarea proiectul privind gazele naturale și realizarea unui cabinet de fizioterapie.

Tot din 1989 este primar și Nicolae Stan, la Colonești. Și-a câștigat cel de-al șaptelea mandat cu 89,60% din voturile localnicilor, tot pe lista PSD, primind 948 de voturi în comparație cu doar 60 de voturi primite de contracandidatul PML de pe locul II. La Colonești, ștafeta a fost predată tată- fiu, dar și invers, Nicolae Stan, cunoscut drept Bulă, lipsind din fruntea comunei un mandat. În 2012 a decis că este timpul să reprezinte interesele localnicilor comunei, dar și cele ale localităților învecinate, în Parlamentul României. A predat ștafeta pe timpul mandatului de deputat fiului Mircea Stan, care a condus localitatea între 2012- 2016. În urmă cu patru ani, s-a făcut din nou rocada între tată și fiu, seniorul decizând că este timpul să revină la cârma administrației locale.