Polițiștii din Gorj au descins la 11 locații din Olt, într-un dosar de evaziune fiscală

439

29 de percheziții au fost efectuate astăzi pe raza județelor Gorj (17 percheziții), Dolj (o percheziție) și Olt (11 percheziții) de polițiștii de la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj. Perchezițiile au fost făcute într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 200.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă a IPJ Gorj, „au fost vizate persoane care desfăşurau activităţi de achiziţie, transport şi vânzare a materialului lemnos, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În fapt, persoanele vizate au ascuns sursa impozabilă şi s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, consemnând, totodată, în fals, în conţinutul avizelor de însoţire, date nereale. Prejudiciul estimat este de 2.000.000 lei. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai documente referitoare la activitatea desfăşurată, echipamente IT, telefoane mobile, precum şi importante sume de bani, care urmează să facă obiectul cercetărilor, în scopul probării întregii activităţi infracţionale”.

Polițiștii de la IPJ Gorj au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmilor din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, precum şi al poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, Olt şi Mehedinţi.