Fără card de sănătate la consultații, până la 31 decembrie

434

Utilizarea cardului național de sănătate în medicina de familie și în ambulatoriul de specialitate, indiferent dacă este vorba despre consultații acordate în cabinet, la domiciliu sau la distanță, nu va fi necesară până la 31 decembrie 2020.

“Am primit asigurări de la nivelul președintelui CNAS și cancelariei prim-ministrului că situația apărută va fi corectată în cel mai scurt timp. Până la 31 decembrie 2020 nu va fi necesară utilizarea cardului de asigurat în medicina de familie și ambulatoriul de specialitate, indiferent dacă sunt consultații acordate în cabinet, la domiciliu sau la distanță”, a anunțat luni Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunțase, inițial, că “în cazul consultațiilor acordate la cabinet, este obligatorie validarea cu cardul de sănătate a primirii serviciilor” începând cu data de 1 octombrie, decizie ce a stârnit nemulțumirea medicilor.

Utilizarea cardului de sănătate a fost suspendată pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, din cauza pandemiei de coronavirus.