Slătinenii, invitați mâine la Promenada Inimilor. Se va inaugura traseul pentru plimbare în scopul menținerii sănătății cardiovasculare

195

Mâine, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, slătinenii sunt invitați la o acțiune menită să atragă atenția asupra importanței mișcării zilnice pentru sănătate. Promenada Inimilor va porni de la fostul magazin Oltul.

,,Clubul Rotary Slatina va  desfășura marți, 29.09.2020, de la orele 18.00, PROMENADA INIMILOR la care vă invităm să luați parte. Proiectul, în parteneriat cu Primăria Slatina, constă în inaugurarea traseului de pe bld. A.I. Cuza pentru plimbare în scopul menținerii sănătății cardiovasculare. Loc de întâlnire: magazinul “Oltul”. Important: se va purta obligatoriu mască si se va păstra distanța de 1 metru față de alte persoane,, anunță Clubul Rotary Slatina.
Partenerii campaniei organizate sub sloganul “ Totul pentru Inima Ta” sunt și Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii. Se dorește participarea unui număr limitat, de 50 d epersoane, care să parcurgă pietonal traseul de 3,2 km marcat de către rotarieni.
Acțiunea are drept scop încurajarea populaţiei oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.
Specialiștii atrag atenția că la fiecare 30 de minute un român face infarct miocardic, unul din trei români suferă de hipertensiune arterială și șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite prin mişcarea zilnică.