Primarul pedofil din Moldova, reales în funcție

58

Locuitorii din  Mogoșești-Siret, județul Iași, a fost realies în nfuncție. El a candidat ca independent după ce PNL l-a exclus din partid, în urma scandalului în care a resunoscut că a făcut sex cu două minore chiar în sediul primărie. Damian Butnariu a obținut  550 de voturi în timp ce principalul său contracandidat a reușit să obțină doar 419.

Primarul din județul Iași care a recunoscut că a făcut sex cu două minore chiar în sediul administrației locale, Damian Butnariu, a candidat ca independent și a obținut 555 de voturi, în timp ce principalii săi contracandidați, Radu Pârlea de la PMP și Daniel Grozavu, de la PSD, au primit 419 și, respectiv, 335 voturi.

Damian Butnariu a fost exclus din PNLîn ianuarie 2020, după ce în spațiul public a apărut informația potrivit căreia, în iulie 2007, a plătit două minore pentru a face sex cu el chiar în sediul primăriei. Politicianul a recunoscut acest lucru în fața instanței, unde a fost audiat ca martor într-un dosar de trafic de minori și complicitate la viol.

Ulterior, Damian Butnariu a pus întreg scandalul pe seama concandidaților săi care îl invidiau pentru realizările sale.