Deși mort, Aliman și-a zdrobit adversarii. Sute de deveseleni, aplauze la miezul nopții, în cimitir, pentru primarul dispărut

403

Situație incredibilă în comuna care adăpostește scutul antirachetă. Ion Aliman, primarul dispărut al comunei Deveselu, a câștigat detașat alegerile de ieri, ca și candidat al PSD. Pentru voturile sale au pus umărul nu doar social-democrații conduși acum de viceprimarul Nicolae dobre, cât și membrii marcanți ai PSD și ProRomânia. După numărarea voturilor, cu toții au mers, la miezul nopții, în cimitir pentru un moment de reculegere și a0i aprinde o lumânare.

Ion Aliman, primarul decedat al comunei Deveselu, și-a zdrobit contracandidații în Viață: Manuel Nica -PMP și Ion Păun-ALDE. Acesta a obținut 1020 de voturi din cele aproape 1600. În semn de recunoștință, social-democrații din comună conduși de viceprimarul Nicolae Dobre, dar și membri ai PNL și ProRomțânia, care au făcut campanie pentru Aliman, s-au adunat la primărie pentru a marca victoria lui Alimann.

După ce s-au organbizat, zecile de deveseleni s-au dus în cimitirul din localitate la mormântul fostului primar Ion Aliman pentru a-i mulțumi, Ei au ținut un moment de reculegere și au aprins o lumțnare.

 

,,Este victoria dumneavoastră. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru noi. Suntem siguri că ne vegheați de acolo, din cer. Dumnezeu nsă vă odihnească, în pace!” a declarat la mormântul edilului cel mai apropiat colaborator al său, viceprimarul Nicolae Dobre. El este și ultimul om care l-a văzut în viață pe edil, în absența membrilor familiei aflați în izolare.

Potrivit liderului PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat noaptea trecută că,după validarea mandatelor de consilieri se va constitui CL Deveselu și se va alege viceprimarul. Cel mai probabil acesta va fi Nicolae Dobre. El va primi atribuțiuni d eprimar și va conduce administrația locală până la organizarea de noi alegeri.