Buletine de vot tipărite în plus, în 11 localități ale Oltului, după valul de vize de flotant

688

În 11 localități din județul Olt, ca urmare a valului de vize de flotant emise în ultima perioadă de către autorități, au fost tipărite buletine de vot în plus față de limita legală de 10%.

9835 de olteni au votat până la această oră pe liste suplimentare. Pentru că autoritățile se așteptau ca numărul votanților să fie mai mare decât al electorilor înscriși pe liste, după ce au fost emise numeroase vize de flotant, mai ales în loclaitățile din nordul județului, s-a decis ca în 11 comune să fie suplimentat numărul de buletine de vot, tipărindu-se mai multe decât prevede legea. Una dintre aceste lcoalități este comuna Tătulești, unde  prezența la vot este de 120,86%, 316 persoane votând pe lista suplimentară.

Ministrul de Interne a cerut anchete în toate aceste localități, iar polițiștii vor merge de mâine la fiecare domiciliu pentru care s-au declarat locuitori în plus pentru a verifica dacă aceste persoane locuiesc în fapt la adresele respective sau este vorba doar de traseism electoral mascat.

Cel mai probabil se va lăsa și cu dosare penale.