33 de sesizări de fraude electorale în Olt. Polițiștii au stabilit zone de risc și siguranță și acționează cu forțe sporite

585

Ziua alegerilor în Olt nu este lipsită de sesizări privind încălcarea legislației electorale. Zeci de astfel de posibile încălcări ale legii sunt anchetate de poliție, oamenii legii acționând suplimentar în 11 zone de risc și 3 de siguranță.

În 19 localități din județul Olt polițiltii acționează cu forțe sporite pentru ca procesul electoral să nu fie perturbat. ,,Pe raza județului Olt au fost instituite 3 zone de siguranță și 11 zone de risc, care cuprind 19 localități, unde polițiști, împreună cu jandarmi acționează suplimentar pentru a preveni fraudarea procesului electoral, dar și pentru a asigura un climat optim de siguranță publică,, transmite IPJ Olt.
De la începerea procesului de votare până la ora 16.00, la nivelul județului Olt au fost înregistrate 33 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale.
,,În urma verificărilor efectuate,  au fost întocmite 3 dosare de  cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ” fraudă la vot ” și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale. 25 dintre sesizări nu s-au confirmat. Printre infracțiunilor constatate, exemplificăm fapta unui membru al unei secții de votare din municipiul Slatina care a votat la secția respectivă, deși nu avea acest drept.  O singură persoană aflată în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a solicitat să își exercite dreptul la vot. Procesul a fost îndeplinit în condiții legale.,, declară purtătorul de cuvânt al poliției oltene, Alexandra Dicu.