Sute de polițiști, jandarmi și pompieri, la paza secțiilor de votare din Olt, luptători speciali și echipe de specialiști, pregătiți să intervină

142

Alegerile locale de mâine se vor desfăura în condiții de siguranță și liniște, dau asigurări forțele de ordine, structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenând sute de polițiști, jandarmi și pompieri în organizarea și desfășurarea scrutinului.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne- Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al Judeţului Olt , Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră  Olt, precum și alte structuri M.A.I., se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

,,Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.  Astfel, în perioada 26-27 septembrie a.c., 392 de efective, dintre care 231 de poliţişti, 82 de jandarmi, 58 de reprezentanţi I.S.U. vor asigura paza şi protecţia a 354 de secţii de votare, din totalul celor 380 ce s-au constituit pe raza judeţului Olt, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.,, anunță IPJ Olt.

159 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.  Astfel 72 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști. Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 392 lucrători M.A.I. vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

,,În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt va avea în responsabilitate 214 secţii de votare, constituite în 213 locaţii, unde vor fi prezenţi 231 de poliţişti,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va avea în responsabilitate 82 de secții de votare dispuse în 81 de locații, unde vor fi prezenți 82 de jandarmi.  Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.  Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. 58 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale,, mai precizează poliția olteană.