Primul dosar pentru mită electorală în Olt

1405

Polițiștii din Olt au întocmit dosar penal și cercetează o sesizare de tentativă de mită electorală, după ce un bărbat din Poboru a anunțat la 112 că ar fi fost ofertat cu bani pentru a vota candidatul liberal la Primăria Poboru. 

Un localnic din Poboru, satul Creț, susține că președintele PNL Poboru ar fi încercat să-l mituiască să voteze candidatul partidului la primărie. Omul a anunțat poliția, oamenii legii întocmind dosar penal și anchetând situația reclamată.

„În seara zilei de 25 septembrie, în jurul orelor 19.00, un bărbat din comuna Poboru a sesizat organelor de poliție faptul că doi bărbați ar fi oferit unui localnic al comunei Poboru o sumă de bani în scop electoral, fără să precizeze despre ce suma e vorba. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, dosarul urmând a fi declinat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Potrivit Codului Penal, cei care oferă sau primesc bani în schimbul votului riscă să petreacă după gratii între 6 luni și 3 ani de zile.