Ploi torențiale și vreme în răcire. Oltul, sub cod Galben

287

Toamna își intră în drepturi, iar vremea începe să se răcească și vin ploile. ANM a emis atenționare Cod Galben pentru județul Olt.

Începând de azi, ora 23:00 și până duminică, 27 septembrie, ora 06:00, meteorologii anunță cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

,,În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.,, anunță ANM.

Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.