O altă primărie din Olt, amendată de Garda de Mediu pentru gunoaiele aruncate de locuitori pe câmp

278

Primăria Fărcașele se alătură administrațiilor locale oltene amendate de Garda de Mediu Olt pentru gunoaiele aruncate de locuitori pe câmp, în lipsa contractării unui operator care să se ocupe de colectarea  deșeurilor.

Campania electorală a făcut ca mai multe primării din județ să fie amendate de Garda de Mediu Olt, după ce pe facebook au fost postate imagini cu grămezile de gunoaie aruncate de localnici la marginea comunelor. În lipsa unor puncte speciale amenjate pentru colectarea gunoiului, de azi și Primăria Fărcașele este bună de plată.
,,Urmare sesizărilor adresate in mediul online prin care se reclamă abandonarea de deşeuri pe raza localitaţii Fărcaşele, Comisariatul Judeţean Olt al Garzii Naţionale de Mediu a verificat aspectele semnalate constâtand depozitari necontrolate de deşeuri menajere, inerte, materiale vegetale, plastic, dispersate pe o suprafaţă de cca. 150 mp, teren domeniu public, situat in satul Ghimpaţi, pe strada Padurii. Pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura şi răspunde pentru colectarea separată, transportul, neutralizarea, valorificarea şi eliminarea finală a deşeurilor, inclusiv a deşeurilor menajere periculoase, potrivit prevederilor legale în vigoare, faptă care au condus la depozitări necontrolate pe teren domeniu public, pe raza localitaţii Fărcasele, a fost sancţionată autoritatea administraţiei publice locale Fărcaşele cu amendă contravenţionala in valoare de 15.000 lei,, anunță Garda de Mediu Olt.
Comisariatul de Mediu a impus primăriei să salubrizeze terenul afectat de depozitarile necontrolate de deşeuri şi să incheie contract cu un operator autorizat in vederea colectării, transportului, neutralizării, valorificării si eliminarea finală a deşeurilor, inclusive a deşeurilor menajere periculoase cât şi demararea procedurilor pentru implementarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor generate la nivelul populaţiei.