Garda de Mediu Olt căscă ochii în ultima zi de campanie electorală

144

Curg amenzile de la Garda de Mediu Olt azi pentru primarii care nu au reușit să rezolve până acum problema colectării deșeurilor din localitate, iar gunoaiele tronează împrăștiate pe câmpuri, la marginea localităților. Colegi de suferință sunt mai ales primaii social-democrați, intrați subit în vizorul gărzii, care căscă ochii tocmai în campania electorală.

După primăriile Schitu și Coteana, amendate de Garda de Mediu Olt pentru gunoaiele aruncate de cetățeni la marginea lăcalităților, astăzi a venit rândul altor primării să primească vizita Gărzii de Mediu. Una în urma autosesizării de pe facebook, cum altfel, locul unde campania electorală s-a dus cel mai abitir. Așa se face că, în ultima zi de campanie electorală, garda căscă ochii la gunoaiele de la Mărunței, Movileni, Milcov și Fărcașele.

Imaginile cu dovada fuseră postate tot pe pagina de socializare. Nota de plată pentru primării este de câte 15.000 de lei și trasarea sarcinii să salubrizeze terenurile afectate de depozitările necontrolate de deşeuri şi să încheie contracte cu operatori autorizați în vederea colectării, transportului, neutralizării, valorificării și eliminării finale a deşeurilor, inclusiv a deşeurilor menajere periculoase, cât şi demararea procedurilor pentru implementarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor generate la nivelul populaţiei.