A început capturarea câinilor de pe străzile din Caracal

1219

Autoritățile caracalene au identificat o soluție temporară, de urgență, pentru a rezolva problema câinilor fără stăpâni de pe domeniul public. O asociație pentru supravegherea și protecția animalelor va asigura adăpostul temporar. Azi, prima acțiune de capturare a fost demarată.

În această dimineață, la Caracal a început acțiunea de capturare a câinilor fără stăpân, o acțiune demarată în forță de asociația de protecție a animalelor ASPA IVETS, cu sediul în Bolintin Vale, Giurgiu, cu care administrația caracaleană a încheiat un parteneriat privind preluarea, în mod gratuit, în adăpostul său privat, a animalelor care circulă libere și neînsoțite pe raza municipiului. Acestea vor fi în prealabil scanate în eventualitatea identificării microcipului și notificării prorietarului. Cele fără stăpân vor fi duse în adăpost, microcipate, sterilizate, cazate temporar și promovate spre adopție.

Prima acțiune din cadrul colaborării cu primăria olteană se derulează cu zece autospeciale veterinare.  Soluția de urgență, temporară, adoptată de administrația celui de-al doilea municipiu al Oltului, va fi pusă în practică o perioadă de șase luni de zile sau până la capturarea a 200 de animale.

Anual, în Caracal, ajung la spital în urma agresiunilor provocate de câinii fără stăpâni cca 500 de locuitori, mare parte copii și vârstnici. Numărul real al locutorilor care cad pradă maidanezilor este însă mult mai mare.