Pacient COVID-19, cu piciorul amputat, acuză medicii de la Slatina și angajatorul. Dosar penal pentru 4 infracțiuni

802

Un pacient confirmat cu coronavirus și internat la Spitalul Slatina acuză medicii și angajatorul că, în urma neglijenței acestora ar fi ajuns la un spital din București unde i s-a amputat gamba dreaptă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a înregistrat ieri un dosar penal, sub aspectul posibilei săvârşiri a infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, prev. şi ped. de art. 298, Cod penal, vătămare corporală, prev. şi ped. de art. 194, Cod penal, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. şi ped. de art. 349, Cod penal şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352, alin.1, Cod penal.

,, Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana
vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă.,, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina prin interemediul unui comunicat de presă.
Persoana vătămată nu acuză doar cadrele medicale de la Spitalul Slatina, ci și angajatorul. ,,De asemenea persoana vătămată S.S., a mai reclamat că angajatorul T.A. S.A Slatina, nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19.,, mai transmite Parchetul.