Electrocasnicele vechi, înlocuite cu altele noi. Noutăți la Rabla 2020

238

Ministerul Mediului a pus în dezbatere ordinul privind programul Rabla pentru electrocasnice, program care vine în acest an cu noutăți. Conform noului ordin, pe  lista electrocasnicelor care se pot cumpăra în baza voucherelor primite pentru predarea unora vechi se vor adăuga și aspiratoarele.

Cetățenii sunt ajutați să își înlocuiască electrocasnicele cu consum mare cu unele noi care sunt mai prietenoase cu mediul, prin Rabla pentru electrocasnice. Lista cuprinde mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Ce sume se primesc pentru înlocuirea electrocasnicelor:

  • 300 lei – pentru mașini de spălat rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 400 lei – pentru mașini de spălat vase cu eficiență energetică cel puțin A++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficiență energetică cel puțin A++, televizoare cu eficiență energetică cel puțin A și uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 200 lei – pentru aspiratoare cu eficiență energetică cel puțin A.