Vouchere de 300 lei micilor sportivi legitimați prima dată la un club. DJST Olt așteaptă cereri

159

Copiii care doresc să urmeze o ramură sportivă și se înscriu pentru prima dată la un club primesc vouchere pentru achiziționarea de echipament sportiv.

Direcția Județeană de Sport și Tineret Olt anunță cluburile sportive din județ că micii sportivi pot beneficia de ajutor financiar de încurajare și că așteaptă cereri în acest sens.

,,Având în vedere că activitatea sportivă a intrat într-un regres de la începutul pandemiei de COVID-19, care a avut ca efect stoparea activității de performanță, Guvernul vine în sprijinul copiilor doritori de a practica un sport de performanță, pentru ca aceștia să poată practica sportul într-un cadru organizat și sigur, în contextul acestei pandemii: Ordonanța de Urgență nr. 157/03.09.2020- privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță și a Ordinului nr.1199/19.09.2020, pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, în valoare de 300 lei, strict pentru achiziționarea de echipament sportiv,, anunță DJST Olt.
Sprijinul financiar se adresează copiilor din sistemul de învățământ primar și gimnazial, născuți între 01.01.2005 – 31.12.2014, care se vor legitima pentru prima dată în perioada 8 septembrie -30 noiembrie 2020, în cadrul unui Club sportiv deținător al Certificatului de Identitate Sportivă, emis de Ministerul Tineretului și Sportului, afiliat la o Federație sportivă națională pe ramură de sport recunoscută de MTS.

Finanțarea voucherelor se asigură de la bugetul de stat prin Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului, iar distribuirea voucherelor achiziționate de către M.T.S. se va face de către Direcțiile județene pentru sport și tineret cluburilor sportive. Acestea pot fi valorificate în toate magazinele specializate în echipamente sportive, oriunde în ţară.

Beneficiarii eligibili pentru a primi voucherul în valoare de 300 lei trebuie să solicite acordarea acestuia clubului sportiv la care s-au legitimat, până la data de 30 noiembrie 2020, inclusiv.