O nouă ediție a concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, organizată de primărie, cu premii pentru elevii talentați

51

Primăria Slatina va organiza și în acest an concursul de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Ediţia a IX-a se va desfășura în perioada 12 noiembrie – 04 decembrie.

Consiliul Local şi Primăria municipiului Slatina, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Asociaţia Culturală Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România organizează și anul acesta concursul de eseuri şi artă grafică „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, care se adresează elevilor din clasele V–XII din unităţile de învăţământ ale municipiului Slatina.

Concursul se va derula pe două secţiuni: un concurs literar, în care elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu și un concurs de pictură, colaj sau grafică pe calculator în care elevii trebuie să imagineze şi să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român, dinainte stabilită. În cadrul fiecărei secţiuni, tematica de concurs este diferenţiată pe două niveluri stabilite în funcţie de stadiul de pregătire a elevilor, după cum urmează: – Nivelul I – elevi din clasele V-VIII – Nivelul II – elevi din clasele IX-XII.

Înscrierile se vor face până pe data de 10 noiembrie inclusiv, până la ora 09.00. Concurenţii pot participa doar la o singură secţiune a concursului.

Concursul se va desfăşura potrivit graficului:  12 noiembrie – organizatorii vor posta pe Facebook şi în unităţile şcolare tematica concursului, pentru fiecare secţiune, diferenţiată pe nivelurile de vârstă a concurenţilor; în intervalul 12 noiembrie – 26 noiembrie , elevii vor studia tematica de concurs şi vor realiza eseurile şi creaţiile artistice vizuale; pe data de 26 noiembrie, directorii unităţilor de învăţământ vor depune la sediul Primăriei municipiului Slatina toate lucrările concurenţilor;  în intervalul 26 noiembrie – 03 decembrie  – perioadă de evaluare de către juriu a lucrărilor literare şi creaţiilor artistice realizate de elevi; între 27 noiembrie – 03 decembrie  – perioadă de evaluare prin vot electronic (like-uri) pentru premiul de popularitate, ce se va acorda în funcţie de numărul de like-uri primite doar din România;  3 decembrie – publicare pe pagina de Facebook a punctajelor atribuite de juriu pentru fiecare lucrare;  4 decembrie – anunţarea câştigătorilor.

Pentru organizarea concursului, primăria a alocat suma de 15.000 lei. Câștigătorii vor primi următoarele premii:

  1. Secţiunea creaţie literară: Premiul I – 1.000 lei, Premiul II – 600 lei, Premiul III – 400 le,i Premiul de Popularitate – 200 lei
  2. Secţiunea artă vizuală: Premiul I – 1.000 lei, Premiul II – 600 lei, Premiul III – 400 lei, Premiul de Popularitate – 200 lei

Pentru fiecare nivel de vârstă vor fi premiaţi patru elevi din cadrul unei secţiuni.