O slătineancă, nevăzătoare, aplaudată în picioare, de juriul X Factor/ VIDEO

2487

Un alt tânăr oltean talentat, apreciat de jurați cu experiență artistică pentru calitățile vocale și interpretative de excepție, ajunge în lumina reflectoarelor unui show de talente. Andrada Precup, de 16 ani, din Slatina, a reușit să ridice juriul în picioare și să fie aleasă în echipa Bănică Jr.

,,Tu ești, în momentul de față, ceea ce se numește X Factor România 2020ʺ, i-a spus Ștefan Bănică Jr. Unei tinere din Slatina, concurentă la show-ul de talente X Factor. Andrada Precup a atins sufletele oamenilor cu vocea sa, aducând pe scenă emoție interpretând piesa “Proud Mary”. Iar publicul, dar și juriul, au răsplătit-o cu aplauze și 4 de DA.

Nu numai prestația senzațională a tinerei artiste i-a impresionat pe jurați, ci și povestea de viață. Andrada a fost născută prematur și și-a pierdut vederea la naștere. Familia locuiește la Slatina, unde ea ajunge foarte rar din centrul de la București, unde învață. „M-am născut prematur și din cauza faptului că ochii nu mi-au fost acoperiți cu ceva, s-a ars retina. Dar eu cred că așa trebuia să se întâmple ca să fiu aici și ca să fac asta acum, şi să fiu mai puternică! Eu nu m-am gândit că deficiența mea mă poate împiedica să fac lucruri importante. Mintea e cea care își pune tot felul de piedici. Şi, până la urmă, în viața asta trebuie să facem ceea ce simțim, pentru că sufletul a venit aici ca să experimenteze lucruri. De cele mai multe ori, îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a făcut să am problema asta. Pentru că văd altfel oamenii. Nu mă uit la forma lor, ci mă uit la sufletul lor şi încerc să nu-i judec”, a mărturisit  Andrada Precup

A învățat să cânte singură, de la televizor și până acum a câștigat numeroase premii naționale și internaținale. Nu este la primul show de talente. În 2015 a impresionat și jurații de la Românii au Talent.