Cauzele decesului primarului Aliman, raportate de autorităţi: infecția COVID i-a afectat majoritatea organelor

1160

Autorităţile confirmă ceea ce Realitatea Oltului a publicat încă de duminică seara, desi familia primarului a infirmat: Ion Aliman se afla în stare gravă şi, practic, nu-i mai funcţiona niciun organ în urma infecţiei cu COVID-19.

Primarul de la Deveselu, Ion Aliman, a încetat din viață în această dimineață, la vârsta de 57 de ani. El se afla internat la Spitalul Colentina după 9 septembrie, fiind infectat cu COVID -19, cu o zi înainte starea sa de sănătate agravându-se şi fiind transferat la ATI. Edilul s-a internat la Spitalul Municipal Caracal pe 4 septembrie, după ce s-a tratat acasă timp de o săptămână.

Aliman avea  multiple comorbidităţi: Diabet Zaharat tip II dezechilibrat, imunosupresie, HTA, Hepatită tip B, steatoză hepatică, transplant renal în 2010.

Cauza decesului, raportată de DSP Olt: Stop cardiorespirator, şoc septic pulmonar, insuficienţă respiratorie acută, insuficienţă multiplă de organ, pneumotorax, pneumoperitoneu, enfizem cutanat service toraco abdominal,  infecţie Covid 19.

Ion Aliman a fost ales primar în urmă cu 8 ani, iar acum candida pentru un nou mandat din partea PSD. Numele său se va regăsi pe buletinele de vot la alegerile locale de pe 27 septembrie.

Dumnezeu să-l odihnească!