ALARMANT/ 77 de beneficiari şi angajaţi ai Azilului Spineni, testaţi pozitiv COVID-19

389

Au sosit alte rezultate de la testele prelevate angajaților de la Centrul de Îngrijire și Asistență de la Spineni. Este vorba de cele ale angajaților, pentru care s-au confirmat încă 16 infectări cu virusul chinezesc.

La Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, din subordine Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, a fost declarat ieri un focar de coronavirus. 44 dintre cele 71 de persoane cu dizabilități internate au fost depistate pozitiv,  fiind asimptomatici sau prezintă forme ușoare ale bolii.

Dacă ieri 17 teste prelevate de la angajaţii centrului au ieşit positive, astăzi încă 16 angajaţi au aflat că sunt infectaţi. Astfel, numărul angajaţilor confirmaţi cu coronavirus ajunge la 33, iar în total, la Azilul Spineni sunt confirmate 77 de cazuri din cei 132 de beneficiary şi salariaţi.

Având în vedere că mare parte din personal este din comuna Spineni, dar și numărul mare de angajați cu coronavirus, este posibil ca azi autoritățile să dispună carantinarea localității.