ÎNGRIJORĂTOR 17 angajați ai centrului de la Spineni, confirmați cu COVID 19

484

Au sosit și primele 34 de rezultate de la testele prelevate angajaților de la Centrul de Îngrijire și Asistență de la Spineni. Este vorba de cele ale angajaților aflați în tură ieri. Jumătate dintre rezultate sunt pozitive. Toate aceste persoane aflate de ieri în izolare în centru vor fi transportate la spital și, în funcție de evaluarea medicală, se va decide dacă vor rămâne sau nu internate.

La Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, din subordine Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, a fost declarat astăzi un focar de coronavirus. 44 dintre cele 71 de persoane cu dizabilități internate au fost depistate pozitive. Ele se află izolate într-un corp de clădire de la centru și urmează a fi transferate la spital. Potrivit autorităților, asistații sunt asimptomatici sau prezintă forme ușoare ale bolii.

Cu puțin timp în urmă au sosit și rezultatele personaluluia flat în tură ieri, pentru care s-a dispus izolarea în unitate. Din cele 34 de probe recoltate, 17 au avut rezultat pozitiv. În orele următoare urmează să fie prelucrate și probele recoltate de la personalul aflat acasă, pentru care s-a dispus ieri izolarea la domiciliu.

Asitații cu rezultate negative au fost mutate într-un corp de clădire care a fost inițial dezinfectat.

Având în vedere că mare parte din personal este din comuna Spineni, dar și numărul mare de angajați cu coronavirus, este posibil ca mâine autoritățile să dispună carantinarea localității. Pentru o astfel de decizie este nevoie de 7 persoane depistate pozitive.