Scenariu ROȘU la Vădăstrița: un dascăl confirmat cu coronavirus, 20 în izolare

1312

Prima școală din județul Olt în care se aplică scenariul ROȘU la început de an școlar este Vădăstrița, unde elevii vor învăța în următoarea perioadă online.

Autoritățile oltenești sunt în alertă, după ce un cadru didactic de la Vădăstrița a fost confirmat cu coronavirus, împreună cu soția. Cum acesta a venit în contact cu colegii, 20 de cadre didactice se află în izolare.

,,Astăzi, 14 septembrie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat Hotărârea nr. 31/14.09.2020 cu privire la intrarea în scenariul 3 de funcționare a Școlii Gimnaziale Vădăstrița din comuna Vădăstrița, județul Olt, scenariu ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Măsura se aplică pe o perioadă de 7 zile. Decizia suspendării cursurilor a fost adoptată în urma confirmării, în data de 13.09.2020, a unui caz pozitiv din rândul cadrelor didactice. Precizăm că, în urma anchetei epidemiologice desfășurată de către Direcția de Sănătate Publică Olt, un număr de 20 de cadre didactice au fost declarate contact direct, în urma participării la ședința Consiliului profesoral din data de 07.09.2020. Cadrele didactice în cauză se află în izolare la domiciliu,, a transmis Prefectura Olt.

Autoritățile au stabilit aplicarea scenariului roșu pentru începutul de an școlar, însă nu se știe, deocamdată, ce măsură se va lua, cum vor învăța online elevii dacă toate cadrele didactice se află în concediu medical.

Mai mult, se va discuta trecerea la scenariul roșu și în cazul altor patru unități de învățământ, după ce două cadre didactice din Slatina și câte unul din Izvoarele și Balș au fost confirmate COVID-19.