Oltul ar putea avea a doua localitate în CARANTINĂ

4946

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Olt se va întru azi, la ora 13.00, pentru a discuta dacă se impune luarea măsurii de carantinare a unui sat din comuna Vădăstrița.

Pe 9 august, prima loclaitate din județul Olt- satul Greci al comunei Schitu intra în carantină. Azi, o decizie asemănătoare s-ar putea lua și în ceea ce privește un sat din comuna Vădăstrița, după ce un profesor și soția acestuia au fost confirmați cu coronavirus, iar 20 de cadre didactice cu care au venit în contact se află izolați la domiciliu.

În ceea ce privește școala, autoritățile au decis trecerea la scenariul roșu- predare on-line.

Toți dascălii suspecți și-au exprimat dorința de a se testa COVID-19, însă vor putea face acest lcuru pe cheltuială proprie, potrivit protocolului lipsa simptomatologiilor neimpunând testare gratuită. Probleme se anunță și în ceea ce privește derularea cursurilor, sistemul online fiind dificil de aplicat în mediul online, dar și imposibil în situația în care profesorii vor intra în concediu medical, iar localitatea va fi în carantină. Rămâne de văzut ce vor decide autoritățile!