Generalul învățământului oltean: Este un început de an școlar cum nu ar mai trebui să fie niciodată

539

Inspectorul școlar general al IȘJ Olt, Victor Iacobescu, a transmis un mesaj  profesorilor, elevilor și părinților, îndemând la prudență, simț al răspunderii și implicare.

Noul an școlar debutează în condiții de îngrijorare pentru profesori, elevi și părinți. Cu zâmbetul ascuns în spatele măștii de protecție, majoritatea fără flori pentru dragele învățătoare, așa cum li s-a transmis că este sigur, fără îmbrățișări și stând distanțați, elevii au pățit azi pe porțile școlilor.

Generalul învățământului școlar a transmis tuturor un mesaj. ,,Astăzi există neîncredere, scepticism, îngrijorare. Este un început de an școlar cum nu ar mai trebui să fie niciodată. De aceea vă cer tuturor prudență, simț al răspunderii și implicare. Școala are nevoie de noi toți pentru ca la final performanța noastră să fie sănătatea elevilor, părinților și a profesorilor. Dragi colegi, (…) astăzi suntem datori să-i pregătim pe copii pentru viață mai mult decât pentru orice alt examen. La sfârșitul anului școlar trebuie să răspundem toți ”Prezent„ la întrebările Vieții. Dragi elevi, trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei din şcoală, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! Cultivați-vă mintea și inima prin lectură, dar fiți activi și în viața socială! Gândiți-vă la părinții, bunicii și la profesorii voștri! Fiți rebeli în sensul frumos! Luați atitudine față de cei care nu sunt responsabili și în catalogul sufletului nostru veți avea media 10! Dragi părinţi, (…) fiți alături de copiii dumneavoastră și încurajați-i permanent! Au nevoie atât de sfatul profesorilor, cât și de dragostea părintească! Vă urăm ca 2020-2021 să fie un an şcolar cu împliniri! În numele Inspectoratului Școlar Județean Olt și al meu, vă doresc multă sănătate și mult succes în noul an școlar!,, a transmis Victor Iacobescu, inspector școlar general al IȘJ Olt.