Cea mai scumpă benzină din țară este la Slatina. Oltul, în zona prețurilor ,,roșiiʺ la carburant

572

Prețul benzinei l-a depășit pe cel al motorinei, pentru prima dată în ultimii trei ani. Iar Slatina deține recordul în ceea ce privește costul carburanților, cu mult peste maxima de 4,47 lei de la nivel național.

Dacă astăzi, cea mai ieftină benzină din România costa 4,34 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină se vinde cu 4,24 lei pe litru, județul Olt este notat cu roșu pe harta prețurilor carburanților.

Potrivit datelor Peco-online.ro, cea mai ieftină benzină în București costă astăzi 4,39 de lei pe litru, în timp ce motorina se vinde cu 4,36 lei pe litru. În Cluj-Napoca benzina se vinde cu 4,37 lei pe litru, iar motorina cu 4,3 lei pe litru. În Timișoara, benzina este 4,4 lei pe litru, iar motorina 4,37 lei, în Iași prețurile sunt de 4,41 lei pentru litru de benzină și 4,34 lei litru de motorină, iar în Constanța benzina este cu 15 bani mai scumpă decât motorina (4,4 lei versus 4,25 lei pe litru.

În Olt benzina se vinde cu 4,46 lei la cele mai multe stații, iar motorina cu 4,42 lei.

Cea mai ieftină benzină, 4,46 lei, se găsește la pompele Petrom și Lukoil, în timp ce OMV și Rompetrol înregistrează la pompele din Slatina prețuri cu mult peste media națională- 4.56 lei.

Prețul benzinei l-a depășit pe cel al motorinei, pentru prima dată în ultimii trei ani. În 2020 benzina a atins în România cel mai mic preț din ultimii 10 ani. Totodată, motorina a scăzut anul acesta la minimul ultimilor trei ani.